Jak skonfigurować prywatność moich artykułów na Instagramie

W tym artykule zobaczymy, jak kontrolować prywatność artykułów na Instagramie lub artykułów na Instagramie . Jest to jedna z najczęściej używanych opcji przez użytkowników Instagram. Domyślnie historie mogą być oglądane przez wszystkie osoby, które Cię śledzą, a jednocześnie mogą odpowiadać na nie. Możesz nawet udostępnić to innym osobom, aby je zobaczyć.

Dobrą rzeczą jest to, że mamy kilka opcji, aby móc to zmienić i uzyskać dla nich lepszą prywatność. W ten sposób możemy nawet kontrolować, które osoby widzą historie Instagram. Zobaczmy krok po kroku cały ten temat poniżej.

Jak skonfigurować historie Instagram

Jeśli chcemy uniemożliwić niektórym osobom oglądanie naszej historii, powinniśmy uzyskać dostęp do naszego profilu w sieci społecznościowej. Następnie po prostu wciskamy trzy punkty, które pojawiają się w prawym górnym rogu i wchodzimy do menu konfiguracji.

Teraz klikamy dolną część, w której znajduje się „ Ustawienia ”, i przechodzimy do sekcji „ Prywatność i bezpieczeństwo ”. Następnie klikamy „Sterowanie opowiadaniami”, aby skonfigurować wszystko, co chcemy.

W kontrolkach historii będziemy mogli użyć bardzo interesującej opcji o nazwie „ Ukryj historię do ” i tutaj będziemy mogli wybrać, kogo nie chcemy oglądać naszej historii. Możesz dodać wszystkie osoby, które chcesz, aby po opublikowaniu historii ci ludzie nie mogli jej zobaczyć. Jednak reszta ludzi będzie mogła to zobaczyć.

Kto może odpowiedzieć na tę historię

Inną dostępną opcją jest „ Zezwalaj na odpowiedzi na wiadomości ”. W ten sposób możesz wybrać, które osoby mogą odpowiedzieć na historie za pomocą prywatnej wiadomości. Domyślna konfiguracja polega na tym, że każdy może to zrobić. Ale możesz wybrać, czy niektórzy ludzie mogą to zrobić lub bezpośrednio, czego nikt nie może.

Możesz także skonfigurować, aby użytkownicy mogli lub nie mogli udostępniać twoich historii innym osobom. Aby go skonfigurować, musisz przejść do opcji „ Zezwalaj na udostępnianie ” tuż pod tytułem sekcji „ Udostępniona treść ”. Ta opcja, o której pisaliśmy powyżej, jest już domyślnie włączona. Ale jeśli uruchomisz przełącznik, zostanie on dezaktywowany.

Po jego dezaktywacji nikt nie będzie mógł udostępniać twoich historii ani wysyłać treści nikomu innemu.

Jak zawsze, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, jak skonfigurować prywatność moich historii na Instagramie, możesz zostawić to w komentarzach poniżej.